Ben je benieuwd naar de buyer persona van U en ik?

 

1. De achtergrond van de buyer persona

Onze buyer persona bij U en ik is Dirk. Dirk heeft al een goede carrière achter de rug en is 45 jaar. Hij is een directeur van een bedrijf. Tijdens zijn studies heeft hij een bachelordiploma behaald. Momenteel woont hij in Beringen met zijn vrouw en twee kinderen. In zijn vrije tijd houdt hij zich vooral bezig met lopen en lezen.

2. De functie van de buyer persona

Dirk heeft een zeer drukke job en is zich ervan bewust dat marketing noodzakelijk is voor zijn bedrijf. Zelf heeft hij weinig tot geen kennis over marketing, maar heeft hij wel een doel voor ogen. Alleen krijgt hij dit niet geformuleerd. Daarom wilt hij graag een team van experten die hem én zijn bedrijf hier consistent in begeleiden van strategisch niveau tot uitvoering. Hij begrijpt de meerwaarde van marketing en U en ik.

3. De belangrijkste doelen en pijnpunten

Doelen, behoeften, verlangens en winsten

Door met een marketingbureau als U en ik in zee te gaan, wil hij een zorg minder hebben namelijk: marketing. Hij wil vooral dat een team van experten dit onderdeel op zich nemen zodat hij zich kan focussen op ondernemen. Dirk wilt een goede samenwerking ervaren door regelmatig een meeting in te plannen en alles af te toetsen. Door samen te werken met een marketingbureau, wil hij meer winsten genereren en tijd vrij maken voor andere taken.

De pijn, angst, frustratie en belemmering

Een angst die Dirk wellicht kan ervaren is ‘Wat is de meerwaarde van jullie dienst?’. Een frustratie waarmee Dirk kan kampen, is het feit dat marketing een lange termijn relatie is. Het aanbod van verschillende marketingbureaus kan een belemmering zijn van Dirk om toch niet met ons in zee te gaan.

4. Beïnvloedingsfactoren

Dirk komt met onze diensten in contact via social media namelijk Facebook en LinkedIn. Op deze kanalen is hij dan ook zelf zeer actief. Hij vergaart zijn kennis vooral via online media en referenties alvorens hij beslist om met een marketingbureau in zee te gaan.

Wil je graag meer weten over het opstellen van buyer persona’s helemaal toegespitst op je bedrijf. Volg dan onze workshop marketingstrategie op dinsdag 26 februari 2019.