Interview: Hoe je website doeltreffend maken?

Nore Dykmans van Flanders’ Bike Valley volgde op 07 juni de workshop: hoe je website doeltreffend maken? van U en ik. Wij vuurden enkele interessante vragen op haar af.

“Ik heb geleerd dat elke pagina een specifiek doel moet hebben en dat je dus best altijd een duidelijke actieknop op elke pagina voorziet.”

Waarom heb je gekozen om deze workshop te volgen?

De timing van de workshop kwam op het juiste moment. We waren net begonnen met onze nieuwe branding en daar hoort ook een update van onze bestaande website bij.

Wat verwachtte je van de workshop?

Ik dacht dat we concrete tips & tricks gingen krijgen om de website overzichtelijker en toegankelijker te maken. Maar het was veel meer dan dat.

We hebben een stap terug gezet naar wat echt belangrijk is. Namelijk de toptaken van de bezoeker en waarom hij naar onze website komt. Op die manier kunnen we onze site, het menu en de pagina’s gaan inrichten volgens zijn intenties. De workshop ging terug naar de kern waarom je een website bouwt: je klanten. En dat vond ik erg goed aan de workshop.

Het was ook fijn dat we met een kleine groep waren. Dit maakte alles heel concreet en persoonlijk. Zo was er voldoende tijd om de verbeterpunten van ieders website te behandelen en om vragen te stellen.

Hoe heeft de workshop je geholpen?

Ik ging naar huis met concrete tips die ik onmiddellijk kon toepassen op onze huidige website. Daarnaast heb ik nog een rugzak vol ideeën waar de webdesigner rekening mee kan houden bij het bouwen van de nieuwe website.

Zo heb ik geleerd dat bezoekers niet graag volteksten lezen, dat elke pagina een specifiek doel moet hebben en dat je best dus altijd een duidelijke actieknop op elke pagina voorziet.

Ik weet nu ook hoe een website precies werkt, waarom we een SSL certificaat nodig hebben, wat de voor- en nadelen van een lokale hostingpartner zijn en hoe we beter kunnen scoren in Google.

Er werd niet met dure marketingtermen gegooid waardoor alles heel verstaanbaar was. Voor mij was de workshop dan ook enorm geslaagd.

Aan wie zou je de workshop aanbevelen en waarom?

Ik zou deze workshop aanraden aan iedereen die een website beheert, maar ook aan zaakvoerders en communicatiemedewerkers van KMO’s die niet alleen willen uitgaan van de kennis van een webdesigner of webbureau.

Met deze workshop begrijp je dat de gebruikservaring van je klanten voorop moet staan en hoe je dit kan doen. Met deze inzichten kan je de webdesigner of het communicatiebureau dan ook veel beter briefen.

Zeker een aanrader dus!

Nore Dykmans interview
Nore Dykmans
Management Assistant

Flanders’ Bike Valley

Kalender Workshops

30/04 Aan de slag met video
23/05 Social Media Strategie

03/10 Facebook Advertising Masterclass
07/11 Social Media Strategie
05/12 Websiteoptimalisatie

Kan je er niet bij zijn?  Maar wil je wel op de hoogte gehouden worden van nieuwe data? Schrijf je dan in op onze marketing workshops nieuwsbrief.