Marketingtips

Videocontent

Videocontent blijft nu eenmaal langer in de hoofden van je klanten dwalen. Een goede reden om dus met videocontent te starten!

1. Hoe korter, hoe beter!

Less is more! En dat geldt ook voor videomarketing. Het smartphonegebruik neemt alsmaar toe én je klanten worden elke keer opnieuw overwelmd door allerlei verschillende boodschappen!

Video’s worden graag bekeken, maar de kijker heeft slechts een beperkte aandachtsspanne. Zodra je video te lang duurt, ben je je klant snel kwijt. Dus hoe korter je video, hoe beter je video wordt ontvangen bij je doelgroep! 30 seconden tot 2 minuten zijn voldoende op social media. En als je video te lang duurt, ziet niemand aan het einde van de video je call-to-action. Meer tips over CTA’s weten? Lees ons vorig blogartikel over social video.

2. Stop met promotionele content!

Start liever met kwaliteitsvolle branded content die je klanten aanspreekt. Zorg ervoor dat je video waarde toevoegt in de vorm van entertainment of informatie. En laat de platte commerciële boodschap achterwege. Geef liever waardevolle tips over je branche weg waar je klant echt iets aan heeft. Jij treedt op als expert en zodra je klant iemand als jou nodig heeft, ben jij top of mind.

3. Wees authentiek

Mensen hebben al snel door wanneer je verkooppraatjes de wereld instuurt. Wil je als bedrijf indruk nalaten op je (potentiële) klanten? Wees dan altijd authentiek in je videos. Vertel altijd een écht en oprecht verhaal.

Vraag bv. testimonials aan je klanten waarin zij oprecht vertellen wat ze van je bedrijf vinden. Of laat eens behind-the-scenes fragmenten zien. En tenslotte houden mensen ervan de medewerkers achter het bedrijf te zien. Laat daarom eens een werknemer vloggen én zijn of haar werkdag vertellen.

4. Go live

Steeds meer en meer bedrijven gaan live op social. Ook productvideo’s worden steeds meer live ingezet. Zo is er geen tijd voor montage en toon je het product zoals het écht is.

Sinds kort is het ook mogelijk om vooraf opgenomen video’s als live content te publiceren op Facebook. Gebruikers kunnen op voorhand intekenen om een melding te ontvangen bij de publicatie van de video. Een aanrader als je jouw volgers op voorhand warm wil maken voor de lancering van een video.

5.Gebruik het juiste formaat per kanaal

Een groot deel van videocontent wordt mobiel bekeken. Daarnaast laten smartphonegebruikers deze content sneller zien aan hun familie en vrienden in gezelschap. Daarom is het erg belangrijk als bedrijf hiermee rekening te houden. Upload daarom je video’s op social media in een vierkant (1:1). Facebook en zelfs LinkedIn hanteren dit formaat ook. Wil je graag je video in je Instagram story of Instagram tv plaatsen? Dan moet je verticaal formaat 9:16 hanteren.

U en ik geeft onafhankelijk marketing advies aan KMO’s en biedt ondersteuning bij de coördinatie en uitvoering van marketingtaken. Volg onze wekelijkse updates op Facebook en LinkedIn. Of ontvang maandelijks een overzicht van de laatste marketingtips per e-mail.

 

Was dit artikel interessant?

Gratis E-book: Hoe je website gebruiksvriendelijk maken?Ontvang handige tips om je website te verbeteren

✓ Ontdek hoe je schrijft voor webpagina’s
✓  Leer hoe je bezoekers aanzet tot actie
✓  Gebruik psychologische overtuigingstechnieken