Marketingtips

Op welk moment op social media posten?

Je hebt leuke content klaar liggen om naar je volgers op social media te sturen.

Wanneer is nu het beste moment om hen te bereiken? En waarom is dit zo belangrijk?

  1. Kijk wanneer je klanten het meest online zijn via de statistieken. Welke dagen en tijdstippen scoren het best?
  2. Probeer enkele tijdstippen uit en kijk wat er werkt. De statistieken kunnen beïnvloed zijn als je bijv. enkel op weekdagen post. Probeer dus ook zeker eens het weekend uit. ‘s Morgens, ‘s avonds.
  3. Lang geen interacties of reacties op je berichten gehad? Promoot dan je berichten, zodat je bestaande volgers je berichten opnieuw beginnen te zien. Volgers die nooit op je berichten klikken of naar je pagina gaan, krijgen na verloop geen berichten meer van je te zien.
  4. Zorg ervoor dat je snel interactie uitlokt. Hoe sneller mensen mensen reageren, hoe beter het bericht weergegeven wordt aan volgers en vrienden van volgers.
  5. Elk kanaal is verschillend. LinkedIn is drukbezocht tijdens weekdagen, terwijl de piek bij Facebook in het weekend ligt.

INFOGRAPHIC: Wanneer zijn de beste momenten om te posten op Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, Pinterest en Google+

U en ik geeft onafhankelijk marketing advies aan KMO’s en biedt ondersteuning bij de coördinatie en uitvoering van marketingtaken. Volg onze wekelijkse updates op Facebook en LinkedIn. Of ontvang maandelijks een overzicht van de laatste marketingtips per e-mail.

Was this post helpful?