Marketingtips

Hotjar Recordings
Hotjar, de gratis tool om het precieze gedrag van je bezoekers te meten.

Altijd al willen weten hoe je bezoekers navigeren op je website?
Of vermoed je dat ze misschien ergens vastlopen?

Met Hotjar kan je visueel zien wat een bezoeker precies op je website doet

Het enige wat je moet doen is een gratis account aanmaken en een code op je website installeren. Net zoals bij Google Analytics. Heb je geen technische skills om dit zelf te installeren? Geen nood. Geef de code met instructies aan je webdesigner en die weet hier zeker raad mee.

Wat kan je zoal meten?

  • Heatmaps:
    • Visuele kaarten van een webpagina waarbij je kan zien waar bezoekers hun muis bewegen, waar ze klikken en hoe ze scrollen. Ideaal om te zien of bezoekers hun weg vinden naar je hoofdbutton (die hopelijk niet te laag op de pagina staat).
  • Recordings:
    • Videoweergaves van de exacte weg die een bezoeker volgt. De video geeft het traject van de muis weer en waar er overal geklikt wordt. Met de gratis account kan je 300 bezoekers opnemen. Vooral handig zijn de filters waarbij je bijv. enkel de bezoekers die een formulier invulden, kan bekijken. Perfect om bepaalde groepen te gaan analyseren en fouten in je website op te sporen.
  • Conversietunnel:
    • Weergave van de stappen die een bezoeker moet nemen om tot een conversie (aankoop, invullen formulier, ..) te komen. Hier kan je bekijken hoeveel mensen er na elke stap ‘afvallen’. Als je het conversie-proces optimaliseert door bijv. betere teksten en gemakkelijker formulieren te maken, dan kan je het effect gaan meten van je inspanningen. Want minder ‘afvallers’ = meer conversies!

Als je gebruik maakt van Hotjar of Google Analytics, vermeld dan zeker een cookiebanner onderaan je website.

U en ik geeft onafhankelijk marketing advies aan KMO’s en biedt ondersteuning bij de coördinatie en uitvoering van marketingtaken. Volg onze wekelijkse updates op Facebook en LinkedIn. Of ontvang maandelijks een overzicht van de laatste marketingtips per e-mail.

Was this post helpful?