Marketingtips

luister naar klanten

Luisteren naar je klanten levert je een pak inzichten waaruit je concrete actiepunten haalt. Kom écht te weten wat er speelt en maak je marketingplan ineens een stuk efficiënter.

Een blinde vlek bij vele ondernemers

Onze klanten zijn de reden waarom we kunnen blijven doen wat we graag doen. Toch?
Zonder klanten, geen inkomsten. Maar heb je je al eens afgevraagd waarom klanten bij jou komen? En kan je hierop antwoorden met feiten, zonder je eigen verkoopargumenten?

Dúrf eens een simpele vraag te stellen aan je favoriete klanten om te ontdekken wat ze uniek aan je vinden. Wat maakt dat klanten écht voor jou kiezen?

Bedrijven gaan niet ten onder omdat ze de verkeerde dingen doen, wel omdat ze te lang vasthouden aan dat wat ooit juist was. We zijn geneigd aandacht te besteden aan de signalen die bevestigen wat we al denken en negeren vaak andere signalen.

Wie niet horen wil, moet voelen

Wie niet luistert naar de wijze raad van zijn klanten zal de gevolgen aan den lijve ondervinden. Vraag je je wel eens af waarom de conversies of nieuwe leads uitblijven? Let dan goed op.

Jouw klanten weten als geen ander wat de meerwaarde van jouw oplossing, dienst of product is. En óók welke aspecten nog niet helemaal juist zitten!

Hun verhaal is fundamenteel en moet de stuwende kracht zijn voor je (marketing)strategie. “Wie zijn ze, wat doen ze, wat drijft hen?”, en vooral waarom! Wel, vraag het ze gewoon. Je zal versteld staan wat je te weten komt en krijgt meteen een antwoord op de vraag die je het meeste bezighoudt.

Ga hier meteen mee aan de slag en bel vandaag gewoon eens twee klanten op!

Houd ons gerust op de hoogte van je nieuw verworven inzichten!

U en ik geeft onafhankelijk marketing advies aan KMO’s en biedt ondersteuning bij de coördinatie en uitvoering van marketingtaken. Volg onze wekelijkse updates op Facebook en LinkedIn. Of ontvang maandelijks een overzicht van de laatste marketingtips per e-mail.

Was this post helpful?