Marketingtips

social video

Social video is populairder dan ooit! Een video speciaal ontwikkelt voor zowel Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter als Youtube. Het is een zeer krachtig communicatiekanaal om op korte tijd een boodschap over te brengen. En natuurlijk korte video’s doen het beter dan lange filmpjes. Hoe ga je nu aan de slag? We geven je graag vijf tips om onmiddellijk te starten met social video!

1. Wees authentiek

Een eerste impressie is altijd belangrijk. En ja dit geldt niet alleen bij een sollicitatie, een date of bij je toekomstige schoonmoeder. Ook bij social video zijn de eerste seconden bepalend als je wilt dat je klant de video verder uitkijkt. Sta je zelf achter de lens, blijf dan vooral jezelf! Authenticiteit is namelijk hetgeen je klanten van je zaak willen zien!

Wees dus authentiek en val met de deur in huis! Houd lange intro’s met logo’s en muziek achterwege. Vervolgens weet de kijker onmiddellijk wat je te vertellen hebt.

2. Geef niet meteen alles prijs

Onthul niet meteen alles en wek nieuwsgierigheid op bij je klant. Werk altijd met korte stukken content en verspreid dit geleidelijk aan. Je klant krijgt namelijk al superveel prikkels te verwerken. Het is absoluut niet erg als je niet alles in één video verwerkt krijgt. Maak gerust twee video’s. Kortom, focus op één doel, 1 boodschap en 1 doelgroep!

3. Kort & bondig

Vertel je verhaal in maximum 60 seconden. Uit onderzoek blijkt dat video’s van 30 seconden voor 85 procent wordt bekeken. Video’s langer dan 2 minuten worden voor 50 procent uitgekeken.

Bovendien is het belangrijkste dat je een goede balans vindt tussen tijd en je verhaal. Een goede timing voor social video’s is bijgevolg tussen de 30 – 60 seconden. Dit is een zeer effectieve tijd om waardevolle content de wereld in te sturen.

4. Zet aan tot actie

Sluit af met een call-to-action! Zelfs bij social video is het onmisbaar om een CTA aan het einde van je video toe te voegen. Formuleer steeds een duidelijke boodschap die aanzet tot actie! Heb je geen inspiratie? We helpen je even op weg:

  • Bezoek onze website!
  • Bel ons vandaag nog!
  • Schrijf je nu in voor het event!
  • Koop nu je tickets!
  • Volg ons op sociale media!
  • Contacteer ons!

5. Meet je resultaten

And last but not least: meet achteraf je resultaten! Aan de hand van deze belangrijke informatie ga je na of jouw video de gewenste doelstellingen heeft bereikt. Vervolgens neem je deze info op, om zo je social video verder te optimaliseren.

Enkele statistieken die je zeker moet analyseren zijn het volgende:

  • Het aantal views
  • De gemiddelde kijkduur
  • Het aantal keer dat een video wordt afgespeeld
  • Het aantal unieke kijkers

Krijg je niet genoeg van dit onderwerp? Lees dan ook onze handige wist-je-datjes!

U en ik geeft onafhankelijk marketing advies aan KMO’s en biedt ondersteuning bij de coördinatie en uitvoering van marketingtaken. Volg onze wekelijkse updates op Facebook en LinkedIn. Of ontvang maandelijks een overzicht van de laatste marketingtips per e-mail.

Was dit artikel interessant?

Gratis E-book: Hoe je website gebruiksvriendelijk maken?Ontvang handige tips om je website te verbeteren

✓ Ontdek hoe je schrijft voor webpagina’s
✓  Leer hoe je bezoekers aanzet tot actie
✓  Gebruik psychologische overtuigingstechnieken